Thursday, September 4, 2014

mabling,babling,gigling,punching.....bluwekssss

assalamualaikum

1-last week kan aku ckp ontel aku tereksiden lagi...kereta depan aku bawak keta mcm sipot sedutsss...aku n melor ingat dia nak laju...sebab trepiks lite masih hijau..dia melaju tetiba terus brek bila lampu oren n merah..kami dah dekat n relakana jelah mencium muntots keta depan...hurmmmmm...dah tau sakit mata tu duduk jelah umah...pastu sibuk beborak..grrrr geram aku..tapi  mls nak bawak kuar stereng keta...klu  tak mmg aku hentak je..biarlaa aku popular dlm utube pun..gantikan kiki..aku jadi koko..

2-marah pun tak guna...ontel masih mcm tu jugak..kesian dia...itulaa kereta yg banyak berkhidmat utk kami bedua...keta yg ulang alik pi balik kampung...sian tgk dia..walaupun dia tak de la teruk sangat...tapi kuat jugakkan body myvi...keta proton tu kemik dlm jugak ar..ontel aku pecah plate depan je...ishhh geram laaaa bila ingat..rasa nak tunjal2 je...esoknya lepas kejadian dia kol ckp reverse sensore dia plak rosak..helloooo ko yg salah aku plak nak tanggung...pastu pandai ckp ala kita melayu sama melayu je kot.....habis tu yg dah tau nak drive tu kosentrate jela drive..nak beborak n bawak slow macam ba** buat apa....

3- aku ckp kat melor takpelaaa...bukan rezeki kami..bayaq jelaaa sebab bukan bawak kemana pun isu ni...kami kat belakang...walau apapun halnyeee mmg akan salah kami gak..katenyeeee...bluweksss

4- aku tak tau mcm mana nak control makan dah..uwaaaaa geram...badan mcm kena tiup belon..tensen makan..kena marah makan..susah hati makan..melor membebel aku makan....uwaaaaa apaa nak jadi ni....

5- mak dah balik kampung..aku tak pegi
pun umah atok jengok mak...mcm2 hal..tak sempat langsung nak pegi sana...malas nak cite

6-  kenduri mak poji kat ipoh pun aku n melor tak attend sebab kami keje.. masak laaa keba marah

7- kenduri umah kak ayu yg kentut pun dengar ni pun kami tak pegi..memang kena buang family la nampaknyeee..

8- melor mmg suka memasak..dulu laa...sekarang klu dia masuk dapor..uishhh fobia aku...sebabnyee aku pun tak paham..nak goreng fries je pun..tapinye senduk dia siap yg kuar senduk nak tapis minyak yg kalau goreng pisang kat tepi jalan tu...nak makan sorang or berjual....aku jarang kot guna penapis tu...kecuali klu ada ramai org kat umah ni..aku guna la cepat sket ngangkatnyee..eeeeii gedik kan...pastu ada hati ckp nak mee la..apa la..bukan aku tak bagi..satgi jerit ma mangkuk mana...ma senduk mana...ma sudu mana. ..pastu membebel sendiri..aku ada beli ni..ntah mana dia letak..aku ada beli senduk ni mana dia sorok....hohoiiii semak dengarnyeee...lepas tu sinki penuh dedua...sapa nak kemas tu....AKULAAAAA

9- sekarang topik utama selalu borak adalah kita beli lori nak..kita jual goreng pisanglaaa..kita jual baju laaa...kita bukak kedai makanlaaa....kita jual bululaa..hahaha..hadoiiii susah hati weiiiiii...psl apa?????kita2 jelaaaa yg tau kan wani..paaaeerah.....hurmmm taktau nak ckp macam mana...umuq dah lanjut..nak apply keje tapi cuak nak pi intebiuuuu..

YaAllah permudahkanlahh urusan kerja kami..moga rezeki kami smuanya berpanjangan disini...aminn

1 comment:

Anonymous said...

semoga impian ko nak miliki mesin jahit mnjadi nyataaaaaaa amin