Monday, November 17, 2014

Big Hero 6

assalam

smlm ada appnt gg..apppointment jam 0115...tp aku telambat sket..sebab keje malam kan..tertidor sekalinyeee terbabas..hehehe
lepas settle, tak tau nak pi makan mana...konon nak balik terus sebab aku keje malam..sekalinye teringin nak makan nasi ayam kat alamanda...tapiiiii ramainyeee manusia..
lama wei baru dpt makan...
eh nak cite apa ni????hehehe
kami beli tiket big hero 6 dulu..nak tgk sebab lepas tgk citer kartun aritu kan mmg janji nak tgk plak big hero..

kisah big hero 6
kisah bermula di kawasan membangun nama fukusyima..ala2 kat jepun la...hahaha..negara maju dimana sorang budak nama hiro suka main lawan2 robot...dia lawan dgn org besar..robot dia cute je...tapi teror..dia ni pandai tapi tak suka belajar..dia tinggal dgn makcik n abg dia nama apa ntah..lupa aku...abg dia ni student uni cipta robot2.abang dia la yg cipta hero 6 ni nama bymax...

bymax ni dicipta utk membantu manusia yg punya mslh kesihatan..dia akan berfungsi bila ada org mengerang sakit...walaupun rupa dia tak sama mcm hero2 katun lain sebab gendut tapi dia super cute..tambahan ms dia berjalan..huhuhu

satu hari abg dia bw hiro pi uni dia n jumpa la kwn2 abg dia yg cipta mcm2 benda yg canggih..ada 5 org smuanya..dr situ dia berminat nak masuk n join abg dia belajar cipta robot. so nak masuk tmpt tu kena cipta sesuatu yg canggih dan mengagumkan..so hiro bersungguh2 la cipta sesuatu yg wow...tapi mmg hebat la ciptaan hiro ni..dia namakan mikrobot...
dr situ ada sorg yg terkenal nak beli ciptaan hiro tapi dia tak jual n diterima masuk ke u tmpt abg dia....

ms depa nak celebrate, abg dia pi tmpt bljar sat tapi ada kebakaran n profesor abg dia terperangkap..jadi abg dia bekorban dan cuba selamatkan la..tapi tempat tu meletop n abg dia terkorban...

sedih masa ni sebab hiro tak dpt terima hakikat..satu hari dia terjatuh dan mengerang sakit..masa tulah br dia tau bymax tu wujud...kelakar sangat masa ni...masa ni la jugak hiro dpt tau mikrobot yg dia cipta tu telah di ciplak...

banyak adegan2 kelakar mcm mana hiro bergabung dgn bymax sebab dia nak balas dendam kmatian abg dia yg ada kaitan dgn ciptaan hiro tu.


tapi yg pasti ending dia tak tersangka begitu...cerita kartun je pun..tapi aku nangis kau....sedih sebab bymax korbankan diri dia nak selamtkan hiro..sian dia..dahlaaa dia tu gendut n cute pastu sanggup berkorban pulak..isk..isk.isk. rasa nak tium2 je patung tu...homei hangat..
tapi aku suka la cite ni..besttttt 
patut bawak family tgk...heret la lelaki yg konon macho tak leh tgk kartun tu..mesti suka punya.hahhaa..

klah..maafla kalau sinopsis saya panjang..
saya kalau excited sangat mmg suka tulis panjang2..hahaha

No comments: