Monday, October 5, 2009

kisaH jIRANKU

Salam...

aku kol tadi...
kenapa la jiran2 mak ni betol2 kekampungan...kesian mak
sampai hati diorang buat mak mcm tu...
ms kenduri arwah hari tu tak dtg tolong pun reason sebab mak tak panggil?
tak guna otak ker?dah tau kenduri arwah tak kan mak nak pergi panggil siap karpet kuning?padahal before this mak yang banyak tolong masak umah korang semua...kalau kenduri kendara mak yang buat keje padahal korang semua kopek bawang sambil mengumpat...tak paham betol...
mak njang plak suka sgt buat cerita psal family aku...kenapa yerk?
dah la ckp kakak aku berlagak abg aku pun berlagak, aku plak ko pegi citer kat semua yang aku pun dah dihasut dek adik beradik yang lain....reason sebab aku ngan melo dah lama tak bagi duit kat dier..dah lama kalau beli buah tangan untuk mak tapi tak beli untuk dier? buat apa nak buat baik tapi racun yang di balas?pastu cakap mak tak layan kalau dier dtg umah...kalau dtg kol 1100 mlm, semua org pun mls nak layan...dah la penat + sedih + nak tdr lagi mau layan org @ jirang sebelah umah jer?
cik milah plak ckp mak janda kaya...hei pesal plak....itu semua rezeki Allah...tak perlu nak gelar mak aku mcm tu...mak aku pun bukan pernah jaga tepi kain org...tapi kalau kenduri mak aku gak kan yang tolong korang semua kan?kenapa la mak aku paham semua org ms korang senang dan susah tapi korang tak hargai semuanya?sekarang ni masa mak aku susah+sadeih tapi korang boleh percaya mulut orang yang memang suka bawak mulut/
tadi mak ckp ada yang tanyer dier betul ker arwah tak bagi kawan ngan org block/org kmpg la tu?Astagfirullah...abah aku tu org paling baik pernah ada kat dunia ni(bagi aku la kan)..aku rasa sebab tu la abah pernah cakap ngan mak tak perlu buat kenduri arwah untuk dier rupanya sebab ni...tapi abah kalau tak buat lagi kesian mak org cakap cakap mcm2...
mcm mana la mak nak keluar umah pegi jalan2 mengumpat semua padahal ms abah ada mak tak join pun kelab ngumpat2 ni...mak ngan abah lebih suka tanam bunga kan?
mak akan keluar umah gak tapi sekarang bukan masa yang mengizikan untuk mak...biarlah mak berehat dulu..lagipun mak masih sedih walaupun redha dengan segalanya.Suami beb...bukan sedara..hidup bersama dari mak susah lagi...sampai mak cakap abah tu baik sangat....seronoknyer dengar mak cakap macam tu/
YaAllah kau berilah mak kekuatan dan semangat mengharungi semua dugaan dari Mu ini...amin/

No comments: