Wednesday, April 14, 2010

love is cinta




salam...


aku selalu confius dengan maksud kasih...sayang dan cinta...mana yang p-enting antara kasih syang dan cinta dan kalau perlu memilih, yang mana will be the first...


aku rasa sayang lebih penting dr cinta coz kalau hanya ada cinta tanpa sayang mesti timbul kejadian buang baby, bunuh orang, fitnah menfitnah n segala yang negatif...kalau hanya ada kasih pun mcm tu juga kan?
tapi zaman sekarang mcm tak bertamadun lagi...tak takutkan kita pada pembalasa di kemudian hari kelak?
memikirkan hari akhirat dah mengecutkan perut aku(astagfirullah)...tapi apa perasaan org yang buang baby dlm toilet then pam the toilet untul baby head hancur?????
tapi aku rasa mak budak ni pun cuak gak tapi dah tak leh pikir dah...ntahla...nak salahkan lelaki tapi kalau buah tak dijolok takkan jatuh kan?(mcm karam singh walia sudah)yang perempuan plak nak menangih kasih sampai kan dah jadi mcm ni sapa nak tanggung malu...mak bapak sampai pindah kampunghalaman sebab malu...tak pikir ker?banyak sangat dah kes buang baby yang berlaku kat bandar mahupun luar bandar...ape dorang ni tak sakit ker ms beranak?hmmmmm...aku yang masih belum beranak ni pun takut memikirkan sakit kalau aku beranak nanti..hahahaha(bilala ada peluang kan) aku ni pkr takut kang meninggal ms tu ker aper ker..yerla sakit satu hal...dosa lag satu hal..hahahaha...melor ampunkan daku...
ntahlaaa...bila hal mcm ni takkan kita nak salahkan mak bapak dorang kan?sedang nyamuk gigit pun dorang susah hati..betapa sayang nyer dorang kat anak2..tapi anak2 bila dah besar ada pk ms buat....dah berzina satu dosa(cewah berzina plak ayat aku)..mengandung tapi tak kahwin satu hal....pastu dah lahirkan baby tu korang bunuh...isk..isk..isk...
ko nak buktikan cinta pada si kekasih bajingan tapi kenapa tak tunjukkan sayang ko pada bukti kasih ko tu kan...isk geram sungguh...dah la comei giler baby yg kena buang tu...tak sedoh ker yer ms dier buang baby tu(mungkin buang ms malam tak sempat tengok muka baby)gilak la dorang ni....
cerita tentang kasih sayang dan cinta ni mcm leboh banyak negatif dari positif...bercinta lama..bermadu kasih sampai terlanjur semua tapi sayang untuk seketika...sapa na disalahkan...
mak n abah yang bela kita masa kecil mesti sedih kan...aku sayang mak n my late abah...kalau korang hilang salah sorang dari mereka korang akan tahu betapa ruginya hidup ni tanpa parent kite...walau kita kerja kilang atau jaga tapi membanggakan orang tua amatlah berkat hidup didunia ni tapi kalau menjadi golongan profesional tetapi perangai memalukan tak der maknernyer beb...memangla dorang ni pandai sorok tapi sorok2 kalau dah bangkai gajah berbau juga...


hmmm...kisah kasih sayang dan cinta aku pulaksss...
hmmm aku sayang mak aku...melor....ng all my family...
hmmm tapi dlm sayang2 pun mcm2 hal jadi kan..bila kita tunjuk perasaan sayang tapi orang lain pkir sebaliknya....susah mau dibilang...akhirnya bukan luncai terjun dengan labunya tapi semuanya karam...walaupun "ada aku kesah" tapi takperla biarla ia menjadi kenangan pahit aku
mulut manusia memang susah nak di tutup tapi kalau mak tahu kebenarannya sudahla kan...dr dulu aku selalu pkr mcm tu...kalau mak n abah tahu perkara sebenar sudah cukup untuk aku(tak tahula kalau mak pun nak menjaga hati aku)hehehe...
to melor...jgn la sakit2 lagi..harap sgt u akan ok n jgn pkr yang bukan2...(melor kalau stres mcm2 sakit keluar sampai sangat susah bagi aku kalau dia sakit...hmmmm)
walaupun aku yang tanggung semua akibat dr mulut org lain takperla...aku akan sabar selagi aku boleh sabar..n aku akan senyum selagi aku boleh senyum...tapi hanya aku sahaja yang tahu dan aku tak mahu jelaskan lagi pada org lain...maafkan aku atas segalanya.....
mak...et rindu mak (i wanna go home)
to melor i love u n get well soon
n to all family who read this et minta maaf atas segalanya n miss u atok
lots of luv
et


1 comment:

wani said...

hemo2 ,nampaknya semenjak 2 menjak ni tulisan mu begit emo-emo..munkin dijangkiti virus melor gak nye..
bwk bykw bsabar.ada dunai lagi kita hiudp lagi tu org nak mengata..
bukan kau je hadapi masalah ni,semua org trmasuk aku pun hadapi jgk.cuma terpulang pada kita cemana kita nk hadapi nya..apapun buat melorr,jgn mls mkn ubat,kang asyik mama limah yg jaga melor,nanti mama limah pulak yg melor kena jaga...hihihi