Thursday, September 30, 2010

bila gila dia datang

salam...
semalam lepas sarapan melor ajak balik umah mak sebab nak makan cok peneram akan kuih telinga keling(sebab color kot)..mak ckp da buat tapi rupanya dah habis..memula malas nak setuju dengan cadangan melor coz baju keje ada yg tak basuh n mamat ni pujuk ajak balik n suh basuh umah mak...lastly lepas mkn mee goreng mamak favorite kitorang balik umah jap amik baju yg nak dibasuh...tapi pegi service keta jap..tuptaptuptap..kol seploh setengah kitorang gerak...so membebel2 ngan melor sambil makan kopok n buah mangga beli kat rnr pedas/linggi kol satu setengah sampai umah mak..tapi mcm biasa la aku kol dulu nak tanya mak masak apa..org wat surprise ni kene la korek skit..kang ada yg makan lauk kicap ngan telor goreng jer...hehehe..mak msk ayam msk burung(special kan namanyer) sedap wooo ngan sayur peria goreng jerk...along sibuk wat kuih nak niaga...borak punya borak mcm tak der apa la kan pastu dah sampai aku pun ckp kat mak kejap "kejap mak ti et kol balik"tapi kantoi coz yah nampak kitorang..hahaha
so petang tu mak msk nasik impit ,kari ayam, roti jala n petang skit mak buat cok peneram..sebalang mak bagi kami..mak ckp nanti mak buat lagi untuk aman pulak....yang best sangat enjoy balik kali ni coz melor n ipah n ilah dah jadi bestfrend ngan melor...kalau tak melalak jerk kejenyerrr..tapi sekarang siap makan maggi ngan melor..pegi kedai ngan melor, makan ayam ngan melor..hahaha...kelakar betol..dah semua pelik kenapa senyap jerk..tau2 paklang balik ngan ipah bawak kepok....
melor,ipah n aqis...main game paklang
lots of love
et

No comments: