Friday, December 24, 2010

sehari bersama paklang

Salam

23 disember 2010, aku coti…melor pun sama coti jugak…so berkampung ke umah atok diselayang memandangkan mak pun masih diselayang..melor ckp dia nak bawak anak2 buah aku pi jenjalan..hm pi mana tak tau coz semua plan lam pala hotak yer..hahaha…
Mula2 aku malas nak join coz biasanyer kalau melornyer aktiviti ngan budak2 ni malas nak join..biar la die nak kemana pun coz sebelum ni pun melor memang selalu bawak anak2 buah aku pegi jenjalan..tapi sejak masing2 dah besar ni masing2 busy ngan agenda memasing…tapi tiba2 semalam aku nak ikut la plak..kacau daun sungguh kan?
Yang join aktiviti bersama paklang adalah yah,g-ha,kanda,achap n my cousin olin..
Lokasi pertama adalah midvalley..memandangkan jalan dah jam, kitorang tukar pegi pusat sains Negara dulu..nak pegi midvalley pun coz nak tgk antu kak limah lagi..hohoho..
Kami sampai pusat sains dlm kol 1115…org tak ramai pun…melor nak sgt bawak coz ada pameran dinasor..tapi tak bawak pas keje la plak..kalau tak dpt diskaun sket..tapi yg pasti memang enjoy giler masuk situ…Cuma penat jer..maklumlah badan besar..hohoho…tapi ini entry sangat2 banyak gambar….
sebelum masuk pusat sains negara
kanda,g-ha,acap,olin,yah
dinasor yg manja

mcm cikgu daa pak lang..hahaha
dibawah teeet dinasor..hohoho



semua amik gmbr mcm ni tapi buh gmbr paklang jerla
barney

wawawa
madagascar
memang la untung pegi sini coz banyak pengetahuan yg depa dapat...entry adult rm25...budak2 rm10..

Lepas pegi pusat sains kami ke one utama nak tgk wayang antu kak limah…memula tu salah pegi tempat shoping, ape ke nama ntah..yerla aku tgk ada tgv tapi citer antu kak limah takder..yg ada semua citer omputih..malas la nak layan..yg best tempat ni dr parking leh naik keta buggy…budak2 ni jer suka…

Dah sampai one utama macam biasa parking la plak mcm hampes walaupun baru kol 3…sesak gila..dah putus asa dah aku..melor steady lagi..dah dpt nak pegi cr plak gsc..jumpa tgv takder citer kak limah…gsc lain wing la plak..hadoiiiii..pegi la rombongan kak limah ni ker gsc nak tgk antu kak limah….hahaha…dah dpt tapi start kol 0510 la plaks…takper ada ms untuk mkn…so kami lepak jerk at pizza hutt jer..yang paling kelakar acap ler…org baru mkn satu keping dia dah nak masuk kepingan kedua..hohoho…
tengok plate licin semua..untung bawak depa ni.
motif?
paklang n anak buah
pak lang n acap



tengok la anak buah pun hampir tinggi ngan paklang...hohoho

lepas tengok antu kak limah, kitorang terus balik..penat sangat dah..melor ajak jalan lagitapi aku yg tak larat sesangat.dlm keta depa bantai plak nyanyi lagu wali band..hadoaii..layan la pak lang korang ni kan...best la korang..itu la yang pak lang sayang sgt kat ngkorang semua..hohoho

alhamdulillah..semoga murahla rezeki paklang yer sebab boleh bawak kengkorang semua pegi jenjalan lagi...yang pasti best sangat..yerla org lain ada anak2 leh la bawak anak2 jenjalan..kami ni minta bawak anak orang jerla kan...insyaAllah murah rezeki kami bawa korang lagi...

lots of luv

maklang aka budak comot

3 comments:

qasehnurzulaika said...

bila nk bawak aku plak ni!!! huh!! bunci taw!!

budakcomot said...

hahaha...besh gilak

qasehnurzulaika said...

bunci!!