Saturday, January 22, 2011

tak dak lagi

Salam


Oleh kerana ada masa untuk memasak, so aku pun wat la luch untuk si melor kesayanganku itu…hehehe..masak simple jer pun…wat mee kari..tapi disebabkan bukanler asceler bebenau jadi tak sampai hati nak share dlm ini blog…muahaha…

Bukan kisah masakan ku yg ingin aku hebohkan tapi masalah barang2 yang semakin menaik…tau2 minyak takder…coba bayangkan aku anak peneroka kelapa sawit, Negara yg aku duduk pun pengeluar minyak sawit tapi kehabisan minyak masak?jeng…jeng…jeng….tapi takper disebabkan aku bukanlah seorang yang selalu memasak, jadinya minyak masak aku last month pun tak bukak lagi...dasat pemalas.

Aku tau minyak tak dak pun masa pegi urut kat satu kedai ni…(bestnyer kene urut)…tukang urut tu dok ckp la yg minyak habis..nak goreng mcm maner..tak larat nak makan rebus jer..hahaha…pi kedai angkut marjerin ja..sampai begitu kronik…

Then bila isu minyak masak dah ok, kuar plak bawang kecik tiada dipasaran..hadoiiiiii….nasib baik melor ni ada habit suka beli bawang..tapi dia suka beli bawang besau…kengkadang sampai tumbuh daun bebawang aku..hahaha…baru aku tau bawang kecik tak dak coz 2 kedai pi cari bawang..(bawang kecik dah tinggal dua tiga bijik jer)..

Ntahla..memikirkan mslh Negara sekarang, smua benda nak naik..gaji tak naik2 pun…semua benda bertambah kan..petrol pun naik..itu belumlagi kebanyakan stesen minyak yg pengelat bila kita isi angina kuar dulu..minyak nyer lambat kuar…dah untong depa…sapa yg rugi…mak jugak kan…adus..adus..adus…
p/s: ????????
lots of luv
kekodokbulat

No comments: