Sunday, February 27, 2011

manukan

halluz



ekceli last thursday aku n melor pegi sabah.memang dah lama nak pegi coz ari tu kan tak jadi pegi...lambat bangun so plan balik nak pegi jugak...plan awal nak melepak kat manukan...aku pegi manukan dah lama giler masa honeymoon..cewahhh...tahun 2003 beb aku pegi...bot kecik jer dulu.sekarang pegi fuyyo bot sket punyer besar.tapi idak la mcm kapal cruise...selepas tahun 2003, every year sabah memang pilihan aku n melor nak pi makan ka, melepak ka atau pun meraban ngan dia selain langkawi dan penang...tapi sejak 2 tahun lepas aku tak pernah lagi menjejakkan kaki ke bumi sabah..muahaha...sedih baaa...sooo dengan nekadnya aku nak pegi jugak ke sabah n njoy di manukan...

pagi2 khamis dgn terkocoh-kocoh(pergh bahasa) aku hampir2 kene tinggal ngan itu belon(kapai la)boleh kurus aku berlari..dah la gatenyer jauh gilak...lepas tu yg sangat menyedihkan n hampor spoil mood aku bila camera tetinggal dlm beg lagi satu..uwaaaaaaaaa...geram nyerrrr..nak patah balik ke beg kang sure kene tinggal..so tawakal ajerla...nasib baik hp dah charge.tapi kualiti gambar memang kedaung la kan....sib baik crew semua manis2 belaka..muahaha...flight dr kul jam 0730(on time ok) with mas...dlm flt lepas makan aku bantai tidoq jer...yerla jap lagi nak jadi dugong.huhuhu...alhamdulillah sampai jer kk, cuaca sesedang ajer...terus amik cab nak pi manukan.inilah muka budak yg sangat teruja bila dah sampai




bila sampai jeti, terus pi bayar tiket..tehn aku pi tukaq suar mana la tau nak mendugongkan diri coz plan malas nak mandi..hehehe.rm17 (two way/pp)+rm7 untuk tax n masuk manukan kene bayar lagi rm3...sangat seronok coz lama jugak tak naik bot...



sampai ajer manukan, budak bot tu sewa alat snorkling n pelampung (rm10 peritem)...hahaha..melor ckp amik ar...aku ni malu gak sebenarnyer..kang nampak dr jauh eeiii...tak mampu nak dibayangkan..tapi memang la best..mandi memang tak hengat..aku berendam dr aku sampai kol 1130 sampai nak balik kol 0130(amik bot balik kol 2)sangat best...cantik kan dasar laut n ikang yg berkeliaran tu nak gigit jer rasanya...hahaha








jinak giler ikan2 tu...ekceli masa aku pegi tu ramai sangat pelancong jepun...yerla mas kan ada route dr bki-narita...so ramai la mamat jepun yg bersidai tepi pantai berjemuran...dah mcm ikan kering putih..hehehe...tapi hensem sungguh mereka...takper melor..u tetap dihati coz tak payah nak jemur n tant kan kulit coz u memang dah menawan..hahaha




melor yg happy walaupun tak puas berendam


sabah pun ada phone merah ni yerk




yg menguatkan lagi hati aku mau ke sabah sebab ms wat blogwalking jumpa blog burnqis.blogspot.com...baca punya baca, jumpa ntry masa dia pegi sabah n sekali tgk gambar sotong bakar dia terus tak boleh tido mlm...hahaha...best bc blogs dia ni coz sesapa yg nak travel, segala maklumat dia masukkan sekali...sgt membantu...sebenarnyer aku tak boleh makan sotong..nanti sakit perut tapi geram punyer pasal dgn gambar yg burnqis ni amik, aku nak jugak mkn...hahaha...tapi disebabkan faktor2 rahsia, aku cancel mkn kat pasar filipino ni n pi mall...makan la kenny rogers(mcmla kat kl tak do)..tapi sedap la plak mkn kenny kat sabah ni...hahaha




melor ni sebab lapar tahap gaban kot..hahaha...
lepas makan kami wat foot massage rega rm20 1/2 jam...kaki melor ok tapi kaki aku yg tak ok...siap luka lagi maybe kena kuku dia...uwaaaaaaaa pedih sudaaah....

lepas urut kaki melor terlupa nak beli kuih cincin coz dia ada potluck kat office esoknya, so dia pun pegi la berlari2 dengan comelnyer ke pasar filipina tu...yg bestnyer dia siap beli kan aku sotong bakar...waaaaaaaaaaaaah sukanyer...i lap u melor....inilah gambaq sotong yg melor beli kat aku..walaupun tak menawan mcm yg qis punya tapi boleh la kan...masih guna khidmat hp aku gak coz tak sabaq dah nak makan...tapi mkn pala dia jer...kenyang + penat sesangat...mau rehatkan badan n tido jer...

aku risau gak sebenarnyer coz jam nak kol 0600 dah...flight kol 0705...kang ada lagi babak lari hindustan kang....alhamdulillah sempat sampai dengan selamat dan sangat best...cumanya kaki aku mcm nak tercabut n badan aku sangat sakit..memang la sakit kan coz dah mandi laut..hahaha



lepas ni aku n melor plan nak pegi pulau sapi plak.walaupun pulau ni kecik tapi sangat cantik n airnyer hijau..wah tak sabar nak pegi snorkeling lagi walaupun tak berani nak ketengah sangat...hahaha...



p/s:mau cari burqini yg murah ada ka?hahaha



lots of luv



kekodokbulat



No comments: