Saturday, March 26, 2011

putrajaya

salam


semalam aku free n memang dah plan lama dah nak renew pasport tapi tak sempat jugak.ada jer mslh yg tak dpt di elakkan.alhamdulillah semalam akhirnya aku pegi gak n rupenyer semakin mudah nak renew pasport ni..hehehe.maklumla aku ni kan selalu ketinggalan.muahaha

rabu tu pi la cr tempat renew pasport kat putrajaya...gumbira dah hati bila dah jumpa tapi bila melor nak amik form jer dia ckp pasport kat presint 15..ini nak amik permit n bla...bla..huhuhu..

dah alang2 sampai, pegi la cari akhirnya jumpala kwsan yg kami hengat jauh n susah giler mau cari, rupanya sangat senang.

so pagi jumaat, dengan semangat berkobar-kobar aku punpegila ke presint 15 mau renew itu pasport..ikutkan expired bulan 9, tetapi memandangkan akan ke bandung april ni, so mcm kurang jer dr 6 bulan..langkah berjaga2 perlu diambil.kang ada plak yg off load kan..huhuhu...5 tahun aku guna pasport lama tu alhamdulillah ada la cop mohor dr korea, beijing,medan,dubai(uae) n jeddah (hydrabad tak masuk yer..huhuhu)

cuma gambar jer tak cantik.maklumla memang muka tak fotogenik pun..huhuhu..sampai jer terus amik no.rupanyer kalau renew leh guna mesin jer..fuhyooo lagi dahsyat...tak sampai 5 minit dah siap n tunggu sejam untuk collect new passport..tapi kali ni aku buat yg 2 tahun jer..lagipun urusan makin senang so setiap 2 tahun buat pun mcm untung jer...tambahan leh buat guna online jugak.so semakin senang kerjanya.
so kol 12 aku dah merewang kat alamanda..pegi ler jenjalan sensorang.hajat hati nak tengok wayang.so aku pun tengok la citer ... dlm botol....nak nangis pun ada gak tgk citer ni.malas nak ulas banyak2 pasal ini cerita..tapi kalau aku tau baik aku tgk citer hikayat merong mahawangsa lagi best..muahaha
pasport dah ok, tiket dah ok tapi hotel jer mcm rambang mata..hehehe...
p/s:tapi mood masih belum mari ...haishhhh:(

1 comment:

fyda said...

Bestnya ko ni asyik nk merayap ke obersi je. Aku x prnh kuar dr semenanjg pn. Hik...