Monday, July 4, 2011

fruit tart melor

salam

semalam aku n melor keje...before balik melor call dengan semangat bagitau nak buat fruit tart..adus...melor ni kan agak2 la nak request..pehal plak la semangat sangat nak makan tart/ koi raya...tapi semalam lain sket la coz dia yang berkobar2 nak buat sendiri..habis jahanam dapur aku..hahaha...so dengan semangat ultramen kami pegi tesco beli barang..tapi tak berapa gemar la ngan tesco ni coz byk sgt barang jenama dorang. memang murah tapi kualiti ntahla coz aku tak pernah cuba lagi (cis kau merendah2kan jenama itu et)..

ekceli aku suka pi giant coz senang nak cari brg2 yg aku nak..tersusun dan tak berterabur..senang ckp friendly sket la kan..hahaha..sampaikan nak cr whipping cream pun kene mesej cik wani..hahaha..tp akhirnya tak beli gak coz tak jumpa...

shoping punya shoping jam dah 0630 petang..melor tak berganjak lagi dr tesco..mcm2 plak berkenan dihati yer..tapi tgk jerla...dan oleh kerana dah penat shoping+kerja, makanya kerja2 nak buat tart tu hilang..hahaha...tambahan plak bila dia on tv sekali ada bola daaaaaaaaaaaaa...lagi kelauttttttttttt...

dan kerana sayangkan barang2 yang dia beli tu, aku pun dgn gigihnya buat kan la jugak tart buah ni..dah la melor ambik 3 peket tepung gandum..apa dia ingat aku nak meniaga kuih ker apa..hmmmm berkulat la gamaknyer ko tepung...hahaha..resepi mcm lari sket tapi aku balun jerla..melor ckp sedap..sedap...(elleh memula jerk sedap..pastu komplen kan)

nilah hasilnya...hahaha..hambikko aku buat besar-besar..aritu komplen makan kat opis kecik2 kan..ni bini ko buat besar gedabak..hahaha


bolehla kan nak buat makan sendiri..resepi mcm kelakar jer nak buh sini coz tak berapa nak logik jer kan..muahaha

p/s:sekali shoping jumpa org yg dicari tapi dia plak lari..hmmm biasalaa org buat salah memang macam tuu......meh duitt akuuuuuuuuuuuuu

sayang kamu lajulaju
kekodokbulat

7 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tq sudi follow ai
nampak sedap fruit tart tue...yummy

Shuk_ArChie said...

Perghhh Shuk terlior tgk... sedapnya... (^_^)

Rahmah Ram Ram said...

sedap..terliur tengok...

et said...

lady chenta..tq mai singgah umah saya
:)
shuk:muahaha..

ramlah ram ram...bolehla yg untuk mkn sendiri..hahaha..blubblup

Hanis MY said...

owh sedapnya! fruit tart=my fav!

r.a.firdausi said...

pergh... nampak bes r... bley wat bisnes nie.. hehehe..

et said...

hanis my:lagi sedap bun sakuranbo kan..hehehe

r.a.firdausi:bisnes?hahaha...kelaut sudaaaa