Friday, September 2, 2011

sambutan syawal aku-p2

salam


lepas jer aku balik raya pertama tu, esoknyer(raya 2) dorang janji mahu dtg rumah..so kami pun cadang nak buat bbq.kebetulan aku off.. so pagi2 kami dah busy..melor lagi la busy..hahaha..kalah bibik..sayang melor..sebelum ni, kami memang ada bekas pembakar tu..tapi aku yg pakar sgt mengemas dah buang itu barang sebab dah bocor...dr aku simpan baik aku buang..hahaha..so masa cari arang aku pun dapat idea nak bakar guna apa...

tapi melor tak puas hati.dia nak gak beli bbq yg baru...harga RM49.99..tapi setelah diyakinkan idea aku ni, melor ikutkan jer..hahaha..makanya jadilah tempat bbq baru aku yg digunakan dr sinki lama ni...senang giler...
melor yg memang suka main api..tapi amik masa yg lama nak buat bara..sian melor tapi kelakar pun ada...hahahaha
ketam
yg jadi mangsa malam tu ketam, ayam, kambing,sosej dan ikan dowry
sebab jalan jam, atam ikut jln lain..so terlupa jalan kat mana.melor tgh bagi arah jalan
ready untuk di terjah
alhamdulillah dah sampai
kambing
opsss...bos besar
clear.

kitorang mkn kat depan jer.senang..hahaha..seronoknyerrrrrr tahun ni...tq melor..nanti kita wat lagi yer..InsyaAllah

sayangkamulajulaju
et

4 comments:

LuN@_aiDi said...

waahhhh kretip idea tmpt bbq ituuu!! i like^^
kat kg dlu pun, tiap kali raya musti ader buat bbq^^

et said...

hi...hahaha..brg terbuang..berguna jugak..best kan kt kg wat bbq..tapi kat sana klu wat bbq mesti lagi gempak..

Angah said...

oo bbq di benggelow rupanyeee...kuingat di kampong...hebak2....terbaik la bbq punya dapoq tu,..mcm nak tmpah satuuu hahahahahaha

et said...

angah:hahaha...tempah tak leh la..pinjam takpa..mahai tu nak beli.hahaha