Monday, March 26, 2012

Gold Coast Morib part II


ntry bergambar yang boleh buat anda pitam..hahaha

bertolak dari Nilai ke Gold Coast Morib jam 0230 petang. perjalanan yang relax dan santai. tak rushing dan sungguh mendamaikan.lalu F1 tapi masih tak sesak. nasib baik kan. kami ikut laluan nilai -sg pelek-bagan lalang-banting-morib..
umang ai, sungguh jauh. bagi aku la kan..kanchung darat la kanchung laut la apa lagi ntah. tapi yang seronoknya sebab tengok rumah orang yang cantik2. rumah kampung keta 2-3 bijik. garaj cantik2. pergh kaya2 orang banting nie..huhuhu
semangat melor sebab ahadnyer member nak pegi F1 kan...tiba2 sokong Ferrari..muahaha..
hebak...hebak..melor duk sebelah tony mcm kembar..muahaha..(kuang asam punya bini)
menghala ke bagan lalang...bestnyer kiri kanan ladang kelapa sawit..(melor selalu ckp haaa tu teringat bercinta kat ladang kelapa sawit la tu..elllooooo that not my type hokey)


sungai pelek...kanan ada kepci..sanggup singgah tu. buat bekalan berkelah tepi pantai.


suka betol pokok kelapa sawit yang tua2 dan jarang2 ni..hahaha..
sebenarnya aku banyak amik gmbr kat sini sebab banyak betol pucuk paku merah kat area ni. ini dah lepas bagan lalang. pelik sungguh aku. gamaknyer tak der orang suka makan ker?
hurm..damainyaaaa..


lambat lagi yer melor
hurm tak sampai lagi
owh melor cakap abah aku pernah turun kat laut ni nak pegi jala ikan..muahaha


opssssssss..sejarah kawasan ni
rumah cantik


la tak sampai lagi


ada pokok cantik(pokok tu tak der daun)
ni pun ada pokok cantik




alhamdulillah sampai jugak kat tempat yang dituju

melor settlekan bilik


sekitar lobi




hampir2 tak dapat bilik. maklumlah ada orang gov sama dan orang singapore wat gathering apa ntah..sian kat kami..


horeyyyyy


bilik..dapat depat jalan. yang ngadap pool semua penuh.. maklumlah.....
ada fridge..biasalah


katil..dah la tak der bantal...dorang ingat aku sorok mausk beg gamaknyer...memang tak der la incik

bathroom

jacuzi (melor ni mesti ckp apa la u amik gmbr ni)hehehe

lepas letak barang segala kami terus pegi makan kat cafe dia.. menu yang boleh la...aku order spagheti




kami order gak vege popia..sedap


hebak minah ni...hahaha..wei aku lapar derrrrrrr...(ya ampun tangan ke kaki...besar)


melor order mee goreng mamak. terbaik..memang sedap
ada udang yg besar..hehehe

lebih bermakna tengok melor tersandar kekenyangan..muahaha

habis makan apa lagi...main air la...maklumlah dulu tak sempat main..so aku pun nak main jugak walauuuuuuuupun ...huhuhu
seronok woo..tambah kami jer yg ada. tak ramai orang. maklumlah hari jumaat kan...










aku main gak menda alah ni.tapi maklumlah berat jadi melor snap2 tak keluar2 aku nyer..hahaha


apa yg ditenung tu melor
opsss...itu bukan aku














hari sabtu masa sarapan. menu banyak jugak..boleh la kan...hehehe


suka gmbr ni sebab melor chomel bawak beg aku..hahaha


melor ngan officemate dia..abg din




daftar masuk...depan tu abg mie..member baru balik swiss...bestnyer


sketch your favorite superhero...aku lukis woooo
tapi lukis goku jer..hahaha..dapatla no 4..muahaha
game time..




ni pun member melor..nani n family
anak nani lagi hebat masa melukis..orang lukis, dia tiru balik jer lukisan yang ada tu..hahaha...bijak betol dia
inilah superhero sebenar saya..hehehe
ni group singapore tu..best tengok game depa..hahaha


ish....ish..ish...hebat pipi kamu
tokey belon..hahaha..belon lebih banyak pecah dari menjadi..sibuk melor buat belon untuk umar, ian ngan ipah..hahaha
lunch time...
semua serbu kambing woooo...shedapppp


haa tengok aku sampai 2 piring gitu..dasar tamak haloba..ehh itew hadiah yg aku menag tu..hahaha










kambing yang menjadi rebutan semua orang










sekitar pantai


kenyang sudahhhhh


then acara habis kami pun baliklah...alhamdulillah..tahniah kat kwn melor mar yang dapat grand prize..tv lcd 24 inchi..ok la kan..dia plak memang kebetulan tvnyer rosak..rezeki mar...
kitorang dapat apa? hahaha...kitorang dapat memori indah jerla...alhamdulillah..

hahaha..panjang giler ntry..

p/s:tq sudi melihat gambar ebab saya

lots of luv
et

3 comments:

Angah said...

woow apa tuuu,saya nampak sesuatu,...sesuatu yg jarang dpt dilihat,,sesuatu yg diselimuti sabun di bilik mandi hahahahahhahhh

Anonymous said...

hahaha..itulah kawan sponge bob..
et

Anonymous said...

kawan , apasal you orang tak pakai
proper swim-suit , you ingat ini sungai kat kampung ?