Monday, July 23, 2012

ramadhan yang indah

alhamdulillah
dah masuk ramadhan ketiga
puasa pertama sahur aku di office
bersahurkan masak lemak cili api yg podeh
dan nasi oanas yg dimasak kawan2 lelaki(hahaha)
dorang yg tak nak aku tolong tau
dahla mai awai
tak sompat msak apa2 tok melor
tapi takper dia sahur dgn family dia
lega jugak aku
lepas habis kerja sabtu tu aku gerak pi umah atok
tapi jalan nauzubillah punyalah jam
kami gerak jam 5 tunggu melor balik keje
sampai umah atok jam 7.
tapi melor buka puasa umah mak dia sebab mak dia buka berdua jer.
owh teruk sungguh aku..huhuhu
kat umah atok ada awe balik dari matrik
best gilak
ibu buat murtabak kuchai berudang
sedap sunggguh murtabak ibu.
tapi buka puasa umah atok serupa macam mkn kat hotel
mcm2 menu ada
kuih jer lebih 3 jenis..kuih manis,kuih pedas
lauk tak yah cakp.belum lagi rojak, mee udang la
air mesti 3 jenis..2 sejuk satu panas.
hebat sungguh
lepas kemas2 kami terawih.
abang aku pun join terawih
paling best siap jahit telekong alya lagi
telekong jahitan abang dah macam layang2 pun ada jugak
hahaha..siap senget lagi
tapi takper yg penting menutup aurattttttttts...
kengdian lepas terawih berimamkan atok
kami makan2 lagi..hahaha
best gilak
borak2 dengan abang sekali tengok jam hampir jam 2 pagi
ajak abang tido umah atok, dia nak balik pulak
hurm takperlaa

sahur umah atok pun simple jer sebab aku pun bangun lambat
tapi kan umah atok ni makan apa pun sedap
nasi atok pun sedap..hahaha

puasa kedua
atam cakap akan buka umah atok
yeay
sekali pagi bib dtg antar umar
ohh kena panggil dia qalif la sekarang
hahahaha
aku ajak dia main tapi qalif sombong.
bib keje la pulak tapi balik kol 4
yes bib mesti buka umah atok ni
then cik suh mesej abang supaya buka umah atok juga
orait set
menu dirangka seawal 7 pagi
muahaha
kerang masak lemak dengan kangkung, keli bakar
sodap2..
tapi tak best awe balik tangkak kol seblas
semalam qaliff baik sangat dengan aku
sampaikan tido tengah hari pun ngempel dengan aku
sebab aku bagi iphone tgk utube ke dia
wahhh jadi bestfrend la aku kan
petang lepas asar start projek dengan atok
keli bakar beb
resepi aku la kan.
perap dengan cili blender dengan bawang puting, merah dan halia.
walaupun ada tragedi masa bakar tu
tapi tak hilangkan rasa ikan keli yg sedap tu woo
abang datang tepat pada waktunya
dia la yg tolong aku bakar ikan
pastu abang siap buat ayam pandan lagi
wancik masak kerang dgn kangkung
wancu goreng cempedak dan buat air asam yg marveles
kengdian aku buat roti john
hebat aku semalam
atam datang lambat sket
tapi sempat jer buka puasa umah atok
bib dtg bawak cheese oreo lagi
boleh buat moreh ni
melor pun bawak macam2
adoi mesti penuh juadah ni

masuk dlm hantar ikan tengok2 punya la panjang lauk
kitorang bentang kat bawah jer sebab ramai kan
air mcm biasa, 3 jenis la kan
kalau semalam ada tembikai, bandung selasih dengan teh panas
hari ni air oren sunkist, bandung selasih dan teh panas..
ikan keli aku paling sedap
hurmmm tak sangka tau
walaupun ada yg lebih kurang jer warna dengan arang
tapi tak menukarkan rasa
yerla atok ckp nak garing kan..muahaha

kami terawih dapat 4 saf
seronok sangat tambahan terawih dirumah baru atok
surau baru, ruang tamu baru
alhamdulillah dengan kurniaan Allah
seronok sangat2 bila dapat berkumpul sekali-sekala ni
moga ada peluang kita dapat berkumpul lagi lepas ni
seronoknya terawih rumah atok sebab boleh ketandas banyak kali
boleh minum banyak kali(toilet baru pun dekat)
paling penting boleh mandi lagi sebelum terawih
muahahaha

alhamdulillah dengan semua nikmat yang aku nikmati. semoga kami terus berpeluang menikmati rezeki dari Allah dan semoga kita semua sentiasa dalam rahmat Ilahi.

tiada yg lebih indah bila melihat wajah gembira bersama yang tersayang. aku rindu semua.

sayang kamu melor
et

4 comments:

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Mmg gituew if terjah umah nenek kan
Syok taw
Menu mcm2
X kisah diet dh if nmpk menu tu dpn mata ngeee

Anonymous said...

Yups tmbhn ramai yg join. Lupa diri. Huhuhu tapi takper bukan selalu jumpa

Et

lady lavender said...

selamat berpuasa Et...Ramadhan Mubarak :-)

Angah said...

hebat nyamenu,walaupun pasang pagar kau tetap dpt menikmati semua tu ..huhu...behla buka umah atok....