Wednesday, February 13, 2013

dari nilai ke selancar

assalamualaikum

hahaha...gedik kan...aku kan keje malam ms raya cina tapi sabtu off bodo(sebab mlm masuk keje)..so pagi2 buta melor dah kejut aku bangun..katanya nak ajak sarapan..tak koser aku nak bangun pagi2 buta nak pegi sarapan ..hagak2 la kan kalau 5 pagi dah kejut nak sarapan...tu namanya bela jin...tapi lepas tak berjaya, melor ckp jom la bangun nak tengok baby dani tak?hohoho..melompat aku turun katil dgr nama dani kan..hahaha
so awal kol 7 lebih kami gerak.isi minyak segala sekali tengok highway nilai jammed..kereta mcm semut..owh tidak..plan b....ikut jln belakang...tapi jalan memang tak best..bengkang bengkok dan berlubang dan banyak lori...paln c..ok kita patah balik jerla....tapi otak kiri berpk lagi..ikut lekas jerla...ok melor ikut highway lekas...gila hebat perjalanan ikut lekas..best sangat-sangat. jalan lengang...view sangat cantik...sebab tu ada org sibuk nam camwhore sensorang la kan..

lepas tol senawang mulalah kejadian kami mecari jalan keluar ikut kuala pilah dan tampin...jalan memang hebat..berpusing-pusing sampai naik pening aku dgn melor..nasib baik limau org kasi ada dlm keta..mkn tu la dulu nak kasi hilang pening..hahaha..perut dah la kosong..melor siap ckp kita ni lalu kwsn komunis ka?hhaha..habis tu kiri kanan hutan jer kan....tapiiii pemandangan memang best la kan sebab hijau dan nyaman gila laluan tu..lengang jer pun..kereta pun tak banyak..orang lagi sanggup tempuh jammed kot dari pening lalu jln bengkang bengok...hahaha
kemudian kami singgah kat kedai tepi jln ni mkn roti canai...alhamdulillah..sedap tapi podeh bebenau..dah nama nogori sembilan kan..huhuhu


sebelum balik melor belikan hadiah untuk dani, umar qhaliff dan dania...untuk umar pak lang beli spiderman. untuk nia dia pilih barbie doll yg ada baju boleh tukar2 tu..sekali bila dah bagi, nia main spiderman, umar amik barbie doll nia..bertukar suda..hahaha

umar pun ebab jugak...hahaha..yang best, umar pandai sangat main dengan paklang...pastu banyak cakap plak tu..geram dengan umar

bestnyer balik kampung tapi tak best sebab semua ada..aku jer kojoooooooooo

lots of luv
et

No comments: