Saturday, August 10, 2013

raya kami

assalamualaikum

cerita raya aku tak best sangat pun..hahaha...baju raya adalah tiada..yang kami pakai hanya tahun lepas punya..punyalah takder mood nak beraya..aku pun tak tau kenapa tapi memang takder mood nak beraya pun. rumah jer raya..muahaha..
gmbr pun ambil masa pagi raya nak dekat kol 11 gak la coz melor dtg jemput aku.dia plak dr umah mak dia kat sentul..mak mentua aku tak balik kampung tahun ni..so melor beraya kat umah mak dia dulu..menantu antu ni jer tak beraya lagi..hahaha
balik rumah dlm keadaan yang sangat penat dan mengantuk...hari rabu tu aku buat rendang dendeng dengan rendang ayam..dah la rendang dendeng tu nak kena tumbuk bagai..sapa suh cari penyakit buat yg susah2 kan..nasi impit aku rebus guna rice cooker jer..sonang kojo den..cukup bulan bil letrik naik..muahaha..


klu ikut tak larat sangat2 nak pegi kerja dah..rasanyer mcm tulang aku ni kena potong jer..nasib baik la aku coti puasa..mcm biasa la kan, tiap tahun dpt sambut puasa jer..antar balik tak dapat sebab dpt coti lesen besau punya..sib baik tak lama..jadi leh la ganti cepat sket habis.
ms nak pegi keje malam last tu siap berdrama lagi ngan melor sebab aku tak larat nak pegi keje dah..penattttt sangat2..tula, dulu nak sangat rumah 2 tingkat..skang tak larat nak kemas...pastu penat sendiri tanggung..muahaha..nak mintak cuti....cutiiii aku pun tak dak..uwaaaaa
mula2 tak larat nak pegi selayang umah atok, tapi gagahkan jugak..itupun melor yg pujuk..aku memang tak daya pun..sampai umah atok, beraya semua, terus terkam makanan umah atok..tapi makan 3 biji buah mata kucing dulu..lepas dah makan mak pegi beraya aku tak ikut coz tak larat dah..terus tidoq..bangun jer tekak perit..homaigad.nak demam ni..pastu mandi depa ajak pi umah tok cik..ok ikutla..tapi pakai baju yg sama..aku pegi umah atok adalah sehelai sepinggang coz mlm tu ingat nak balik.mak ckp nak pegi umah aku ry kedua..tapi plan cancel coz depa nak pegi umah toksu..
sampai umah tokcik, makan2 then bib sampai....lepas tu ms dia nak balik, dia suh aku pegang dani kejap..sekalinya dani muntah mcm air paip habis keluar air susu dia..bertakung dlm baju aku yg sehelai itu..dan paling best hp aku kena..uwaaa..dua2 plak tu.
tapi masih ok lagi..masih berfungsi..tp s3 dah hilang sound dia..
balik umah atok sampai jer terus dpt mesej melor bagitau umah makcik dia terbakar..4 makcik dia hilang umah serentak..giler terkejut aku..dah la semua balik kampung..patutla abah melor tak mau balik.rupanya ada sesuatu nak terjadi..
lepas basuh baju terus aku tido..itupun baju pinjam cik..hahaha..
raya kedua, masih berbaju tido cik...pagi2 tekak memang perit..telan panadol, tolong cik kejap, tau2 aku dah tetidoq..pastu melor dtg ajak balik..hahaha..
tu jer cerita raya aku yang tak berapa nak best...raya ketiga dah kerja..muahaha..
boleh la dr takder kan..huhuhu..

ok byeeee

4 comments:

lady lavender said...

selamat hari raya et . Maaf zahir & batin.

et said...

selamat hari raya kak

Angah said...

amboi kosen depaaaaa

et said...

angah:
kahkahkah...kosen ja lebih