Tuesday, June 10, 2014

jakarta last day-tanah malaya aku datang

assalamualaikum

hari yang ditunggu.balik umah..
hoyeeee
so pagi2 kemas brg..bawak turun beg sesiap..
senang nanti turun je..maklumlaaa bag besaq semua..
sekali mak mentua aku dah tak sabar nak balik gamaknye..
hahaha
ajak turun bawah..
aku turun lambat sket..
so lepakkkkkk la kat bawah..
lama kot duk situ...
tunggu pengantin sebenarnyeeeee
umah dekat tapi biasalaaa jalam jem kan...
so tunggu punya tgg hampir jam sembilan kot baru sampai..flight kol seblas...
kami amik lagi satu teksi coz makpak mentua aku naik keta ngan menantu mereka..
kami kena la amik teksi.
akhirnya dpt teksi yg baik..
siap bagi gula2 lagi pada kami..
uishhh jalan memang sesak la..
lap peluh sat..
aku tetidoq-tidoq tak yah ckp la kan...huhuhu
sampai epot, turunkan barang n cr fmly inlaw aku..melor pi kaunter kejap then kami smua pi kedai feveret makan lontong sedap ni...yummeh weiiii

tgk la melor dpt makan..
hahaha..sedap wooo
penerbangan balik alhamdulillah..
ms dapat masuk perut kapal tu lega sungguh la perasaan aku..
hahaha teruk kan...rindu kot...
teruk2 pun tanah tumpah darahku..mbahahaha.tak pe...
smp klia pi kedai mainan utk adib kejap..anak icha...sian dia..cr mainan utk anak dia tak jumpa2..dpt la satu.
muka happy nak balik umah..
masa ni dah pening pala..muatkah semua org naik satu kereta...

ms dtg kami buat dua trip..hurmmmm..brg mcm byk je kan..hehehe


lastly muat je .tapi aku riba mak aku la..hahaha.tapi seat keta aku rosak la pulak satu..telebih pusing..muahaha..
itu tanda semua tak sabar nak balik umah memasing..
mak melor balik petang tu..sebelum balik ajak pi makn assalam sat..aku makan nasi lauk kari kot..kahkahkah..ms tu perut dah sakit kot..gestrik..
tapi nafsu aku turutkan jugak..hehehe..malam tu kami anta tokdah balik selancar..tokdah suh adan amik tapi kesian adan..zati pun ms tu tunggu hari..so kami antar bolehlaaa makan cendawan..hehehe...best wooo tido umah mak...
umah mak adalah terbaik.....
itulah catatan perjalanan dlm.misi menyatukan dua hati menjadi satu.
cheeewah..
hahaha...

klah babai...

p/s:owh adik ipar aku ckp negatif..tak pregnant tapi kameh kotor katanye..hehehe..kencing kotor..ada infeksi..well biasalah kan...hehehe.
takpe coba lagi

No comments: